Skogsjö Tila on perheyritys jossa on ollut luomuviljely vuodesta 1994 ja luomusikala vuodesta 2000. Tila sijaitsee Munsalassa Uudessakaarlepyyssä. Kolme henkilöä hoitaa tilan maanviljely ja eläinhoitu.

 

Skogsjö Gris Ab:n nimessä tapahtuu teurastus, leikkaus ja luomulihan markkinointi. Teurastus ja leikkaus työpalvelut ostamme tällä hetkellä lähistön muilta luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valvontajärjestelmään kuulvilta yrityksiltä.

 

Luonnonmukainenviljely tarkoittaa että keinolannoitteet, kemialliset kasvinsuojeluaineet, glyfosaatit, korrenvahvistajat ja kasvun vaikuttavat kemialliset aineet ovat kiellettyjä.

Lannoitus tapahtuu palkokasvien (herneet, härkäpavut ja apilat) avulla hiertoviljelyssä sekä luonnollisen eläinlannan avulla.

Rikkaruohon torjunta tapahtuu mekaanisesti äestämällä keväällä ja syksyllä.

Luomupeltomme kasvit ovat ohra, kaura, vehnä, herne, härkäpapua ja rypsi sekä nurmikasvit jossa m.m punaapila. Nurmikasvit tarjotaan siolle karkearehua ja virikkeenä.

 

Luonnonmukaisen siankasvatuksen rehu sisältää edellämainittujen luonnollisella tavalla viljeltyjen kasvien lisäksi myös luomukivennäinen ja vitamiinit.

Synteettiset, kemiallisesti tuotetut aminohapot kasvun edistämiseksi eivät ole sallittuja rehussa eikä myöskään GMO-kasveja.

Luomusian kasvatusaika on täten noin kuukausi tavanomaisen sian kassvatusaikaa pitempää. Luomusialla on enemmän liikkumistilaa ja esim, emakkot likkuvat vapaasti jopa porsituksen aikana. Luomusikalassa on päivänvaloa antavat isot ikkunat ja kesäkaudella sioilla on omat ulkoilutilat. Luonnonmukaisuus koskee myös pikkuporsaan imetysaika joka on noin 40 % tavanomaista pitempää.

 

Luomutuotannosta lisää tietoja Eviran kotisivuilta tai ottamalla yhteyttä Skogsjö Grisille info@skogsjo.fi

http://www.evira.fi/portal/fi/evira/asiakokonaisuudet/luomu/